Brussels Scherm

Een sieraad voor het oog

Het Brussels Scherm is afkomstig uit de tweede helft van de 18de eeuw. Gesitueerd op de hoofdetage (Bel-Etage), in het achterste gedeelte van de woonkamer, van doorgaans voorname huizen. Meestal geplaatst, in combinatie met een kamer en suite in Belle Epoque stijl, kunnen beiden meubelen voorzien worden van dezelfde profilering en stijlelementen die al in uw woning aanwezig zijn. Het fraaie scherm bestaat uit vier identieke deurpanelen en een vast bovenlicht, waarbij de twee buitenste deurpanelen vast staan. Door de gecentreerde schuifdeuren, hangende aan een boven-rail, geeft het de mogelijkheid om uw kamer te verdelen of juist ruimte te scheppen wanneer u dat wenst.

Waarom kiezen voor een Brussels scherm?

U kiest voor een Brussels Scherm als u een ruimtebesparende scheidingswand wenst met maximale lichtdoorvoer. De dikte van een Brussels Scherm is (slechts) circa 15 cm. Door toepassing van veel glas – vaak glas in lood – is dit elegante scherm een praktische, geluiddempende oplossing en in esthetisch opzicht een sieraad voor het oog. Door de opkomst van het thuiswerken is er meer en meer vraag naar deze stijlvolle oplossing.

In onze informatie wordt vaak het woord “kwaliteit” gebruikt. Dat doen we niet zomaar.
Evenals bij de uitvoering van de kamer en suites verkrijgen we kwaliteit door het vakmanschap in onze meubelmakerij en degene die het Brussels Scherm in uw woning installeert. Kwaliteit verkrijgen we ook door de materialen waaruit uw Brussels Scherm wordt samengesteld. De houtsoort Yello Poplar (ook wel tulpenhout genoemd) heeft een fijne structuur en werkt weinig. De houtleverancier levert ons uitsluitend gecertificeerd hout van de hoogste kwaliteit. Door de speciale bewerking van de stijlen en dorpels van uw Brussels Scherm, wordt het eventuele werken van het hout nog verder tegengegaan. Op die manier blijft het Brussels Scherm zijn kwaliteit behouden. Ook de rail-constructie waaraan de schuifdeuren zijn opgehangen garandeert een jarenlange soepele werking. Vanzelfsprekend is ook hang- en sluitwerk dat gebruikt wordt, kwalitatief hoogwaardig.
Vraag een offerte aan
Copyright 2021 - Kamer En Suite Specialist     |     Privacy Statement    |     Cookie Statement    |    Disclaimer    |    Algemene voorwaarden
Site ontwikkeld door: 
Brandness Marketingbureau
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram