Belle Epoque stijl

Klassieke kamer en suite

De kamer en suite in de Belle Epoque stijl wordt ook wel de klassieke uitvoering genoemd. U kiest voor deze stijl, als u houdt van hoge deuropeningen, sierlijk lijstwerk en bossing panelen. Het lijstwerk wordt gereproduceerd naar de profilering van de bestaande afdeklatten (architraven) in uw woning. In onze werkplaats zijn van veelgebruikte profielen gespecialiseerde frezen aanwezig.

Bossing panelen zijn niet vlak maar hebben een verdikt middengedeelte. Onderstaande foto’s geven dat duidelijk aan.
Kenmerkend voor de kamer en suite in Belle Epoque stijl (uit de periode 1830-1910) is verder de taps toelopende doorloop van de ene kamer naar de andere. U kunt ook in deze stijl kiezen voor dichte kasten, half open kasten en volledig open kasten. Alle kasten en deuren stellen we uit volledig massief meubelhout samen in onze meubelmakerij. De schuifdeuren kunnen worden voorzien van blank of gekleurd (facet)glas of glas in lood. In de schuifdeuren kunt u eventueel een roedeverdeling laten aanbrengen. Alle bestaande authentieke profielen kunnen we uiteraard ook terug laten komen in uw kamer en suite. De kamer en suite in Belle Epoque stijl is leverbaar tussen €14.000 en €20.000 inclusief BTW en plaatsing. Uw wensen en onze vakkennis komt samen tot uiting in uw mooie kamer en suite.

Waarom kiezen voor een klassieke kamer en suite in Belle Epoque stijl?

Een kamer en suite is een bijzondere verschijning door de prachtige kenmerken in Belle Epoque stijl. Deze tijdloze, imposante variant straalt absolute grandeur uit. Wat direct opvalt zijn de gedetailleerde profileringen aan de deur- en paneelstijlen. In het Belle Epoque tijdperk waren kamers een stuk hoger dan tegenwoordig. Ook vandaag de dag zijn de schuifdeuren hoger dan de kasten. Dit zorgt ervoor dat de schuifdeuren op zichzelf al een echte eyecatcher zijn. Zijn er in uw woning geen echte kenmerken van de Belle Epoque stijl aanwezig, maar bent u gecharmeerd van deze stijl, dan staat het u natuurlijk vrij om uw kamer en suite in deze stijl te laten maken. En eventueel de bestaande afdeklatten en plinten in uw woning daarop aan te passen. Wilt u nóg verder gaan? Dan kunt u binnendeuren ook vervangen door deuren met bossing panelen.

In onze informatie wordt vaak het woord “kwaliteit” gebruikt. Dat doen we niet zomaar. Kwaliteit verkrijgen we door het vakmanschap in onze meubelmakerij en degene die de kamer en suite Jaren ’30 stijl in uw woning installeert. Kwaliteit verkrijgen we ook door de materialen waaruit uw kamer en suite wordt samengesteld. De houtsoort Yello Poplar (ook wel tulpenhout genoemd) heeft een fijne structuur en werkt weinig. De houtleverancier levert ons uitsluitend gecertificeerd hout van de hoogste kwaliteit. Door de speciale bewerking van de stijlen en dorpels van uw kamer en suite, wordt het eventuele werken van het hout nog verder tegengegaan. Op die manier blijft de kamer en suite zijn kwaliteit behouden. Ook de rail-constructie waaraan de schuifdeuren zijn opgehangen garandeert een jarenlange soepele werking. Vanzelfsprekend is ook het hang- en sluitwerk dat gebruikt wordt, kwalitatief hoogwaardig.
Vraag een offerte aan
Copyright 2021 - Kamer En Suite Specialist     |     Privacy Statement    |     Cookie Statement    |    Disclaimer    |    Algemene voorwaarden
Site ontwikkeld door: 
Brandness Marketingbureau
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram