Jaren ’30, Belle Epoquen of Brussels Scherm

Een kamer en suite voor elke woonstijl

Een kamer en suite werd vroeger gebruikt om de woonkamer in een voorkamer en een achterkamer te verdelen. De voorkamer werd in die tijd alleen gebruikt voor visite. Besparing op stookkosten – alleen de achterkamer werd als leefruimte gebruikt – was een voorname reden om een kamer en suite te plaatsen. In de 19e eeuw is deze manier van kamerscheiding vrijwel standaard toegepast in de wat luxere woningen. Tot halverwege de 20e eeuw is het dus heel gewoon om een kamer en suite te hebben. Pas in de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog verdwijnt de kamer en suite uit de binnenhuisarchitectuur omdat er in die tijd zo snel en goedkoop mogelijk gebouwd moet worden. Enkele tientallen jaren geleden wordt de kamer en suite herontdekt. Vandaag de dag bouwen wij zowel in bestaande als in nieuwe woningen kamer en suite meubels. We zien ook steeds vaker de boeiende combinatie van moderne en klassieke woonstijlen in het interieur. 


Het Brussels Scherm,
U kiest voor een Brussels Scherm als u een ruimtebesparende scheidingswand wenst met maximale lichtdoorvoer. De dikte van een Brussels Scherm is (slechts) circa 15 cm. Door toepassing van veel glas – vaak glas in lood – is dit elegante scherm een praktische, geluiddempende oplossing en in esthetisch opzicht een sieraad voor het oog. Door de opkomst van het thuiswerken is er meer en meer vraag naar deze stijlvolle oplossing.

Moderne kamer en suite

Jaren '30 stijl

Een strakke uitstraling met vlakke panelen en stijlvol glas in lood is kenmerkend voor een kamer en suite in jaren ’30 stijl.

Meer informatie...

Klassieke kamer en suite

Belle Epoque stijl

Bij de klassieke kamer en suite in Belle Epoque stijl zijn de taps toelopende doorloop, hoge deur- openingen, bewerkte lijsten en geboste panelen erg herkenbaar.
Meer informatie...

Sieraad voor het oog

Brussels Scherm

Met deze elegante wand creëren we een ruimtebesparende verdeling. Door toepassing van veel glas (evt. in lood) is de Brussels Scherm een sieraad voor het oog.
Meer informatie...

Geheel vrijblijvend

Vraag een offerte aan

Wilt u meer informatie over een kamer en suite op maat? Voor een realistische prijsindicatie verzoeken we onderstaand offerteformulier in te vullen inclusief onderstaande gegevens:
  • De hoogte- en breedtematen van de kamer (op de beoogde plaats van de kamer en suite);
  • Wenst u een opstelling met twee of vier kasten (dus enkelzijdig of dubbelzijdig);
  • Welke kastdiepte wenst u? (de meest gebruikte kastdiepte is 30 cm.);
  • Wat zijn uw wensen m.b.t. het glas in lood;
  • We ontvangen graag een aantal foto’s van de huidige situatie om een betere inschatting te kunnen maken. U kunt deze foto’s hieronder uploaden of sturen naar info@kamerensuitespecialist.nl o.v.v. van uw naam en woonplaats.
Na de prijsindicatie maken we voor het advies, ontwerp en de definitieve offerte graag een afspraak met u. U bent – op afspraak – natuurlijk ook van harte welkom in onze meubelmakerij.

De velden met een * zijn verplichte velden.
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 3 files.

Kwaliteit Kamer en Suite van de bovenste plank

De schuifdeuren van de Kamer en Suite mogen niet scheluw worden.
Daarom gaat 2,5 maand voor productie van de schuifdeuren de belangrijkste fase in. De geleverde houtsoort Yellow Poplar wordt dan door onze meubelmaker geselecteerd op kwaliteit. Het is en blijft een natuurproduct en derhalve is een goede voorbereiding essentieel om het beste resultaat te behalen. Stijlen en dorpels worden na selectie over de gehele lengte doorgezaagd. (De verticale delen in een deur noemen we stijlen, de horizontale zijn de dorpels.) Eén deel van de doorgezaagde dorpel of stijl zal 180 graden gedraaid worden en weer terug worden verlijmd. Zo wordt scheluw trekken voorkomen. 

Het hout wordt nu te ruste gelegd zodat het zich kan zetten. Na twee en een halve maand wordt het ruwe hout gevlakt en gestreken. Er ontstaat een rechte hoek, waardoor we alle volgende handelingen mogelijk maken. We werken spanningsvrij. Wanneer er spanningen in het meubel zitten, zal het hierop reageren. Dat wil niemand.

Kwaliteit Kamer en Suite van de bovenste plank

Ons netwerk is door de jaren heen uitgegroeid tot een team van specialisten, ieder op zijn eigen vakgebied. Samen realiseren we de perfecte woonbeleving. Behalve Kamer en Suites kunnen we ook een Brussels scherm, bibliotheek-kasten, binnendeuren, plinten, neuten, architraven en glas in lood leveren en plaatsen. Ook vloeren leveren we in alle variaties. Haarden integreren in uw kamer en suite? Glas in lood in dubbel glas plaatsen? Het is voor Kamer en Suite-specialist geen probleem. U heeft één aanspreekpunt en wij zorgen dat alle, door u gewenste, activiteiten in één arbeidsgang worden afgehandeld.

Copyright 2021 - Kamer En Suite Specialist     |     Privacy Statement    |     Cookie Statement    |    Disclaimer    |    Algemene voorwaarden
Site ontwikkeld door: 
Brandness Marketingbureau
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram